fbpx

Proteinpulver er ét af de produkter, som er allermest oppe i tiden i forbindelse med træning og sundhed. Proteiner findes i mange forskellige fødevarer såsom kød, mejeriprodukter, bælgfrugter, nødder, grøntsager osv.

Et alternativ til alle disse fødevarer er proteinpulveret, som findes i mange forskellige varianter. Ens for mange af disse proteinpulvere er, at de er udvundet på valle, som kommer fra komælk. Valleprotein er med til at give muskelproteinsyntesen et godt spark, da det er hurtigt optageligt. Derfor vil du også opleve, at mange drikker en proteinshake lige efter deres træning, da valleproteinet vil komme hurtigt ud i blodbanen, og derved opbygger den proteiner hurtigere end det bliver nedbrudt under/efter træning. Det anbefales at få 0,8g protein pr. kilogram af ens kropsvægt (0,8 x kropsvægt = anbefalet mængde dagligt protein pr. dag).

Der findes et hav af forskellige proteinkilder i vores butikker og på webshoppen:

Concentrate (Whey 100)

Valleprotein koncentratet er det, som de fleste kender, som Whey 100. Et hurtigt optageligt protein, som kan anvendes som shake efter træning, i en smoothie eller andet. I gennemsnit ligger whey 100 på et proteinindhold svarende til 70-75 % protein pr. 100 gram afhængigt af, hvilken smag du vælger. Whey 100 er et godt supplement til den almen trænende.

Whey Isolat

Whey isolat er storebroren til Whey 100. Valleprotein-isolat er et renere og mere koncentreret protein, da det har været igennem en filtreringsproces, som er med til at give et højere proteinindhold svarende til cirka 89-92 %. Pga. filteringsprocessen har den også meget lidt (næsten intet) fedt eller laktose, og gør den også hurtigere optagelig. Et perfekt protein supplement til den, som ikke går på kompromis med kvaliteten og kun ønsker det bedste.

Plante protein

I løbet af de seneste år er der kommet en del proteinpulvere på markedet, som er baseret på planteprotein så dig, som er veganer, laktoseintolerant eller bare vil skåne miljøet kan være med. Planteprotein findes i et hav af varianter lige fra hampeprotein, ærteprotein, risprotein og endda blandingsprodukter, hvor pulveret er sammensat er forskellige plantekilder.

Kasein

Kasein er sammenlignet med whey et langsomt fordøjende protein. Kasein frigiver langsomt aminosyrer, hvilket gør, at man ofte tager det før sengetid for at hjælpe med at restituere og mindske muskelnedbrydning, mens man sover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *